Oxelon Media Convertor kan een indrukwekkend aantal video- en audioformaten omzetten. Sterker nog, het kan dit in batch doen, zodat je slechts één keer alle opties hoeft in te stellen en daarna alleen maar hoeft te wachten tot het proces voltooid is. Tijdens de installatie wordt je aangeraden de Oxelon Media Plugins te downloaden en […]


Oxelon Media Convertor kan een indrukwekkend aantal video- en audioformaten omzetten. Sterker nog, het kan dit in batch doen, zodat je slechts één keer alle opties hoeft in te stellen en daarna alleen maar hoeft te wachten tot het proces voltooid is.

Tijdens de installatie wordt je aangeraden de Oxelon Media Plugins te downloaden en te installeren, zodat het programma nog meer formaten ondersteunt.

[download_file]


Met Oxelon Media Converter kun je bestanden op drie verschillende manieren toevoegen aan de wachtrij. Je kan dit doen door de knop Add Files te gebruiken, maar ook door de bestanden naar de wachtrij te slepen, en vanuit het contextmenu van de Verkenner.

Wanneer je de bestanden hebt toegevoegd, kun je niet alleen kiezen naar welk formaat je ze wilt omzetten, maar je kunt ook de doelresolutie en –bitsnelheid wijzigen. Voor de audio kun je eveneens de doelkwaliteit kiezen. Je kunt bij zowel het audio- als videoformaat kiezen voor Direct Stream Copy, zodat de oorspronkelijke gegevens gebruikt worden en er geen kwaliteitsverlies optreedt bij omzetting.

Wellicht het grootste nadeel van Oxelon Media Convertor is dat je de instellingen slechts in één keer kunt aanpassen, en dus dat al je bestanden naar hetzelfde doelformaat zullen worden omgezet. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer je video’s in diverse formaten toch allemaal op je smartphone wilt bekijken.