Wachtwoorden kraken sneller met SSD

Programma’s om wachtwoorden te kraken kunnen honderd keer sneller werken. De truc is om de tabel met wachtwoorden te optimaliseren en te gebruiken met een solidstatedrive.

De techniek komt volgens de website Heise van het Zwitserse securitybedrijf Objectif Sécurité. Dat heeft de zogenaamde regenboogtabellen geoptimaliseerd voor SSD’s. Zo kan het bedrijf een wachtwoord van veertien tekens, met speciale karakters, voor Windows XP kraken in amper 5,3 seconden.

Voor de test werd een oude Athlon 64 X2 4400+ gebruikt met een SSD. Voor het kraken werd de processor zelfs maar voor 75 procent belast.

De geoptimaliseerde regenboogtabellen spelen een belangrijke rol in het proces. Zo’n tabel heeft van alle mogelijke wachtwoorden ook de hashcode vooraf berekend. En alle gegevens die niet in het geheugen passen, worden op de harde schijf (of SSD) opgeslagen.

De tijd om toegang te krijgen tot een SSD is echter veel lager dan bij een klassieke harde schijf. Daarom dat er nu een veel grotere snelheidswinst is. In principe kan de nieuwe methode zo’n driehonderd miljard wachtwoorden per seconde doorzoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business