ZScreen is een handig programma waar je schermafdrukken mee kunt maken. En net zoals bij de meeste vergelijkbare tools zijn afdrukken mogelijk van het volledige scherm, van een enkel venster, van een zelf geselecteerd deel, enzovoort. De tool biedt echter ook een aantal minder gebruikelijke mogelijkheden, zoals het automatisch uploaden van de schermafdruk naar onder […]

Advertentie

ZScreen is een handig programma waar je schermafdrukken mee kunt maken. En net zoals bij de meeste vergelijkbare tools zijn afdrukken mogelijk van het volledige scherm, van een enkel venster, van een zelf geselecteerd deel, enzovoort.

De tool biedt echter ook een aantal minder gebruikelijke mogelijkheden, zoals het automatisch uploaden van de schermafdruk naar onder meer RapidShare, Flickr of Twitter. Dit uploaden kan zelfs naar je account bij de betreffende dienst, tenminste als die de functie ondersteunt. Staat je favoriete dienst om afbeeldingen te uploaden er niet bij, dan kun je die alsnog zelf toevoegen.

ZScreen kan eveneens tekst en willekeurige bestanden uploaden naar diensten als Pastebin en Sendspace. Toegegeven, een wat vreemde functie voor zo’n tool.

[download_file]

Verder is in ZScreen zowat alles aanpasbaar, van de sneltoetsen waarmee je een schermafdruk maakt, tot het formaat en de kwaliteit waarin de schermafdrukken worden opgeslagen.

Wat kan ZScreen niet?
Een mogelijkheid die een commercieel product als SnagIt wel bezit maar in ZScreen ontbreekt, is gemaakte afbeeldingen bewerken met een ingebouwde editor. ZScreen komt je hierin slechts deels tegemoet door je een favoriet beeldbewerkingsprogramma te laten openen nadat je een schermafdruk hebt gemaakt.

Met ZScreen kun je evenmin de resolutie van een afdruk instellen.