Nieuws

Venezuela ontkent internetcensuur

Venezuela ontkent websites als Twitter en Facebook te willen afsluiten voor zijn bevolking. Eerder deze week riep president Chavez in een televisietoespraak op om het internet in zijn land te reguleren.

Vorige week kondigde Chavez acties aan tegen een nieuws- en opiniesite waarop een foutief bericht verscheen. Een van Chavez’ ministers zou zijn omgekomen bij een aanslag.

Iran
Opposanten, bloggers en mensenrechtenactivisten vrezen nu dat Chavez’ socialistische regering plannen maakt om sociaalnetwerksites te blokkeren of de controle op het internetgebruik strenger te maken, tot op het niveau van landen als Cuba, Iran en China.

“Men zegt dat de regering de controle wil krijgen over wat er allemaal op het internet wordt gepubliceerd, maar dat is niet zo. We willen gewoon dat er verstandig mee wordt omgegaan”, zegt Manuel Villalbe, president van de commissie voor wetenschap en technologie, volgens nieuwsdienst Reuters.

Celstraf
Volgens de Venezolaanse wet kunnen eigenaars van mediahuizen een celstraf krijgen als ze verkeerde informatie publiceren. “Dat is hetzelfde als Twitter, Facebook of een internetforum verantwoordelijk stellen voor de berichten van hun gebruikers”, reageert Noticiero Digital, de bewuste website met 120.000 actieve leden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business