Nieuws

Novell slaat overnamebod af

Novell wijst een overnamebod van de Amerikaanse investeerder Elliott Associates af. Het bod van 2 miljard dollar is te laag volgens het openbronbedrijf.

Elliott Associates heeft op 2 maart een overnamebod gedaan. De raad van bestuur bij Novell heeft ruim twee weken over het aanbod nagedacht. Maar men komt tot de conclusie dat het bod “de onderneming en de groeivooruitzichten onderwaardeert”.

Novell gaat wel alternatieven voor de overname overwegen, zoals het terugkopen van aandelen, joint ventures, herkapitalisering, allianties of toch een verkoop. Het bedrijf belooft dat het de waarde voor de aandeelhouders wil verhogen en gelooft dat een onderzoek naar de alternatieven daarvoor de beste garantie is.

Andere bieders?
Analisten verwachten dat er nu andere bedrijven gaan bieden op Novell. Het bedrijf heeft immers interessante klanten voor zijn Linuxdistributie Suse: financiële instellingen en telecomoperatoren. Andere bedrijven kunnen die verankering gebruiken om hun andere diensten daar ook te verkopen. Als geïnteresseerden worden HP, SAP en IBM genoemd.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business