Nieuws

MetatOGGer 3.11.2.1

MetatOGGer is een programma dat muziekbestanden kan voorzien van metagegevens, ook wel taggen genoemd. Qua mogelijkheden biedt het iets gelijkaardigs als vele andere taggers: het kan audiobestanden van verschillende formaten taggen, hernoemen op basis van tags, enzovoort.

MetatOGGer is bovendien een flexibele tool. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke tags je wilt laten weergeven in de kolommen. De liedjes kunnen ook worden gegroepeerd in een bepaalde hiërarchie door de juiste kolomtitels te verslepen naar de filterbalk. Een handige en toch wel unieke feature.

[download_file]

Akoestische vingerafdruk
MetatOGGer heeft verder ook een aantal minder gebruikelijke mogelijkheden, zoals audio herkennen audio op basis van een zogeheten akoestische vingerafdruk. Deze vingerafdruk kan dan vergeleken worden met de Musicbrainz-gegevensbank, waarna de betreffende liedjes automatisch getagd worden.

Ook kun je een databank doorzoeken die uit meer dan vier miljoen liedjes bestaat. Vreemd genoeg is dit slechts mogelijk wanneer deze databank in zijn geheel is gedownload. Dat gebeurt de eerste keer dat je een zoekopdracht uitvoert.

Liedjesteksten
MetatOGGer kan tevens liedjesteksten downloaden van lyrics.wikia.com en als metadata aan de bestanden vasthangen. Ook albumcovers kunnen worden gedownload, en je kunt kiezen of je ze als metagegevens of als bestand wilt opslaan.

Iets wat vele taggers niet bezitten is de mogelijkheid om alle veranderingen bij te houden, zodat je naar hartenlust kunt experimenteren zonder werkelijk al je bestanden te wijzigen. Na afloop volstaat dan een druk op de knop Save Items om de veranderingen echt door te voeren.

Het opvallendste nadeel van MetatOGGer is dat het een vrij traag programma is: vooral het scrollen door de toegevoegde songs gaat moeizaam, ook al gaat het slechts om een honderdtal bestanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business