Nieuws

Bewegingsdetectie gsm’s gepatenteerd door onbekenden

In de VS is een patent uitgereikt voor bewegingsdetectie in mobiele telefoons, zoals in de iPhone. Het bedrijf dat het patent in handen heeft, lijkt niets met telefoons te maken te hebben.

Het patent is toegekend in de Verenigde Staten en omschrijft een functie die zeer sterk lijkt op de bewegingssensor in mobiele telefoons van Nokia en Apple. “De sensoren voor bewegingsdetectie detecteren bewegingen van het apparaat in een of meerdere van de zes bewegingsvelden.”

Er staat ook beschreven dat de bewegingen kunnen dienen om het toestel te bedienen, of om de beelden op het scherm te wijzigen.

[related_article id=”152275″]

De aanvraag voor het patent is ingediend in 2006, maar werd al voorgegaan door een soortgelijk patent, dat in 2001 is ingediend en in 2004 is goedgekeurd. Dat is voordat alle telefoons met bewegingsdetectoren op de markt kwamen.

Is het een trol?
Het is een bedrijf uit Las Vegas dat het patent liet vastleggen, Durham Logistics. Er is weinig bekend over dit bedrijf, maar het maakt zelf geen telefoons. Het is mogelijk dat het patenten voor een ander bedrijf beheert, of gewoon een ‘patenttrol’ is. Dat is een bedrijf dat niets doet met zijn gepatenteerde technologie, behalve andere bedrijven die het patent schenden aanklagen.

Omdat er zo weinig bekend is over Durham Logistics en omdat het patent zoveel technologie omvat, is het niet duidelijk wat de gevolgen ervan zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business