Nieuws

Monitor Asset Manager 2.44

Windows bevat dan wel een paar inventarisatietools waarmee je de aangesloten hardware in kaart kunt brengen, ze gaan niet altijd even grondig te werk. Monitor Asset Manager beperkt de inventarisatie weliswaar tot één hardwarecomponent, de monitor, maar doet dat wel gewetensvol en grondig.

In tegenstelling tot vele andere, vergelijkbare tools beperkt dit programma zijn bevraging namelijk niet tot het register. Het kan de monitor ook rechtstreeks interpelleren. Je krijgt namelijk de EDID-data (Extended Dislay Identification Data) van de monitor in interpreteerbare vorm te zien.

[download_file]

Die werkwijze levert doorgaans meer betrouwbare informatie op over de exacte mogelijkheden van het aangesloten beeldscherm. Bovendien krijg je hier ook erg gedetailleerde informatie te zien, zoals timings volgens de GTF- en de CVT-standaard, de native en ondersteunde (maar niet geoptimaliseerde) resoluties, inclusief nauwkeurige timing-parameters.

Krijgt Windows foute informatie?
Het is niet uitgesloten dat je op deze manier uitvist dat Windows foutieve of al te restrictieve EDID-informatie van je monitor krijgt doorgespeeld, waardoor bepaalde resoluties buiten het bereik vallen; ook al kan je monitor die volgens de officiële specificaties wel aan.

In combinatie met (de geregistreerde versie van) PowerStrip, een andere gratis tool van dezelfde makers, kun je dan desnoods een EDID-flash overwegen.

Je merkt het al: de technische informatie en de mogelijkheden zijn van dien aard dat Monitor Asset Manager niet meteen thuishoort in de toolkit van de beginner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business