Afzenders blokkeren in Live Mail

Hoe kan ik in Windows Live Mail (onder Vista) een bepaalde afzender blokkeren, waarbij de ongewenste e-mail automatisch wordt verwijderd en wordt teruggestuurd?

Voor zover we weten, is wat je vraagt niet helemaal mogelijk binnen Windows Live Mail. Maar onze oplossing komt wel aardig in de buurt. Zorg eerst dat je de menubalk te zien krijgt: druk hiervoor op Alt+m en selecteer Menubalk weergeven.

Open het menu Extra en kies Berichtregels, E-mail. In het bovenste paneel plaats je een vinkje bij ‘Als de regel Van bepaalde personen bevat’. In het middelste paneel stip je de opties Verwijderen en ‘Beantwoorden met een bepaald bericht’ aan.

In het onderste paneel klik je op Bepaalde personen en vul je (een deel van) het e-mailadres van de gewraakte persoon in, waarna je bevestigt met Toevoegen en met OK.

[related_article id=”160534″]

Klik vervolgens ‘Een bepaald bericht’ aan en blader naar een vooraf klaargemaakt e-mailbericht (met extensie .eml) dat je als reactie – en in bijlage – naar die afzender wil sturen (je kunt hier bijvoorbeeld een gebouncet bericht nabootsen dat iemand in zijn mailbox krijgt bij een onbestelbare e-mail).

Nu hoef je nog maar een naam voor de nieuwe filterregel te bedenken en op de knop Regel opslaan te drukken. Zo’n eml-bericht stoom je als volgt klaar. Open het venster voor het samenstellen van een nieuw bericht, maar laat het Aan-veld oningevuld.

Vervolgens kies je Bestand, Opslaan als en geef je een geschikte naam en locatie aan het eml-bestand mee.

Overigens is het nog maar de vraag of je er goed aan doet een mail terug te sturen naar een ‘spammer’. Op die manier weet hij namelijk dat je e-mailadres actief is. Tenzij je hem via je valse bericht alsnog weet te overtuigen dat dat net níet het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business