Nieuws

Vibe Streamer 3.0.2

In tegenstelling tot streamingsoftware als ShoutCast is Vibe Streamer alleen bedoeld voor het delen van muziek met bekenden. Iedereen die wil luisteren moet namelijk over een gebruikersnaam beschikken. Je kunt een onbeperkt aantal accounts aanmaken en ze bovendien indelen in groepen.

Per gebruiker of groep kun je bovendien instellen hoeveel gelijktijdige sessies er zijn toegelaten, of hoeveel megabyte je per dag, week of maand maximaal wilt doorsluizen. Vibe Streamer maakt het je tevens mogelijk een willekeurig aantal mappen te delen, elk met hun eigen lijstje van (niet) toegelaten gebruikers of groepen.

[download_file]

Mooie webinterface
Standaard draait de server op poort 8081; snel even testen kan dus door naar http://localhost:8081 te surfen. Om de server ook via het internet bereikbaar te maken moet je wellicht wel nog je router configureren (port forwarding).

De webinterface van Vibe Streamer zit mooi in elkaar, en doet sterk denken aan een typische desktopmuziekspeler. Zo kun je door alle gedeelde muziek bladeren en die naar de afspeellijst slepen. Jammer genoeg blijft deze lijst niet bewaard na het uitloggen. Wel kun je zo’n afspeellijst handmatig opslaan en later opnieuw inladen.

Vibe Streamer biedt verder nog de mogelijkheid tot het encrypteren van de stream door een SSL-verbinding op te zetten. Tenminste als je over een SSL-certificaat en -sleutel beschikt.

Een minpunt van Vibe Streamer is dat alleen maar muziek in het mp3-formaat kan worden afgespeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business