Eerste treinrit met internet niet vlekkeloos

De Nederlandse Spoorwegen hebben samen met T-Mobile de eerste intercity uitgerust met draadloos internet. Eind 2012 moeten reizigers in alle intercity’s kunnen internetten.

De overheid pompte vijftien miljoen euro in het project. Het doel is autobestuurders naar de trein lokken. Hier kun je namelijk wel internetten, in de file niet. De komende drie jaar zullen alle intercity’s, tijdens een grote onderhoudsbeurt, voorzien worden van draadloos internet. Per week worden er gemiddeld drie aangepakt.

Geen streamingvideo
Om iedereen een goede verbinding te bieden, maakt T-Mobile het onmogelijk om streamingvideo te bekijken. Dat is nodig, want volgens passagiers verliep de eerste ‘internetrit’ niet vlekkeloos. Webpagina’s openden erg traag. Zodra er minder reizigers aan boord waren, ging het beter.

Voorlopig is het draadloze internet gratis. Op de portalsite van de NS en T-Mobile wordt eveneens actuele reisinformatie getoond. Die info staat ook op schermen in de wagons.

KPN faalde
In 2007 ondernam KPN al een poging om internet in de trein te krijgen. Dit mislukte door financieringsproblemen. Hoe de NS zijn investering nu terug zal verdienen, is onduidelijk. In ieder geval niet via een verhoging van de prijzen, verzekert demissionair minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

Sprinters zullen niet uitgerust worden met internet omdat reizigers er gemiddeld vijftien minuten in de trein zitten, en dat is te kort. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business