UPC en Ziggo aangeklaagd om tv-licenties

Kabelbedrijven UPC en Ziggo krijgen binnenkort een kort geding. Op die manier willen Tele2 en Online toegang afdwingen tot hun televisiepakket en de daarbij horende licenties.

Tele2 en Online bevestigen aan Webwereld dat ze momenteel een kort geding voorbereiden om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen in de zaak. Eerder deze week had telecomregulator Opta al laten weten dat het niet bevoegd is om hierover te oordelen.

Het gaat om analoge televisie, waarvan Opta in het verleden heeft beslist dat de kabelbedrijven dit moeten doorverkopen aan nieuwe spelers op de markt. Op die manier kunnen zij op een eerlijke manier concurreren met bestaande telecombedrijven. Het probleem zit hem echter in de licenties.

Ziggo en UPC zeggen tegen Webwereld dat ze het zenderpakket alleen in zijn geheel kunnen doorverkopen, maar dit kan niet voor de licenties. Die zijn namelijk exclusief afgesloten. Als de nieuwe spelers dit zelf moeten gaan onderhandelen, kan de totale prijs een stuk hoger uitkomen.

De rechter moet zich binnenkort dus uitspreken over de vraag of nieuwe kabelspelers ook de licenties mogen afnemen via UPC en Ziggo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business