Nieuws

Android-smartphones steeds populairder

Steeds meer mensen ruilen hun gewone telefoon in voor een smartphone. En het zijn vooral toestellen met Google Android als besturingssysteem die aan populariteit winnen. Dat blijkt uit Amerikaanse cijfers van comScore.

Toestellen die op Android gebaseerd zijn, maken nog steeds maar een bescheiden deel uit van de totale Amerikaanse smartphonemarkt (zo’n 9 procent). Maar ze tonen wel de grootste groei van alle platformen in de voorbije drie maanden: Google en zijn partners wonnen maar liefst 5,2 procent aandeel tussen november 2009 en februari 2010.

Amerikanen kiezen voor BlackBerry
In de VS zijn die cijfers goed voor een vierde plaats. De BlackBerry van Research in Motion staat met een aandeel van 42,1 procent nog steeds stevig op kop, gevolgd door Apple met 25,4 procent.

[related_article id=”158901″]

Microsoft is de grootste verliezer volgens de cijfers van comScore. Het bedrijf uit Redmond zakt 4 punten en houdt ongeveer 15% marktaandeel over. Op een vijfde plaats komt Palm, dat moeite heeft om de Palm Pre en de Pixi aan de Amerikanen te slijten.

Opmars
De meeste Amerikanen gebruiken nog steeds een gewone telefoon, volgens comScore. Er circuleren zo’n 254 miljoen mobiele telefoons, en ‘slechts’ 45,4 miljoen smartphones. Maar smartphones zijn duidelijk aan een opmars bezig: de verkoop ging tussen november en februari omhoog met zo’n 21 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business