Nieuws

Meerdere verbeteringen aan Exchange Server 2010

Microsoft heeft woensdag de eerste details vrijgegeven over een servicepack voor Exchange Server 2010. Er zijn onder meer verbeteringen aangebracht in de messaging- en de agendaserver.

Dit eerste servicepack voor Exchange Server 2010 zal een hele hoop kleine aanpassingen en softwarepatches bundelen, zoals de meeste servicepacks bij Microsoft. Maar de update voegt ook nieuwe functies toe.

Er komen bijvoorbeeld verbeteringen voor de archivering en de zoekfuncties voor e-mails. Outlook Web Access krijgt er enkele functies bij. De beheerdersfuncties in Exchange Server gaan er met de servicepack ook op vooruit.

Outlook Web Access krijgt opnieuw thema’s, en het leesvenster kan verplaatst worden. Er komen ook verbeteringen qua snelheid. Zo zal de software e-mails downloaden nog voor ze aangeklikt worden, om de snelheid van de mailbox te verhogen. Gebruikers kunnen dan andere dingen doen terwijl ze een zwaar bestand als bijlage aan een e-mail hangen.

Makkelijker archiveren
Voor een betere archivering voert Microsoft tags in voor bewaarbeleid van e-mails. Dat zijn aanduidingen die je bij een mail zet, zodat het later eenvoudiger is om e-mails te verwijderen of archiveren.

De meeste verbeteringen die Microsoft in het servicepack stopt, zijn het gevolg van feedback van klanten. Die konden hun mening geven toen Exchange Server 2010 eind vorig jaar werd gelanceerd.

Een bèta van het servicepack wordt verwacht in juni. De definitieve versie volgt later dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business