‘IE8 stabiel, extensies niet’

Microsoft heeft een rapport online gezet met informatie en tips voor Internet Explorer 8. In een whitepaper staat te lezen hoe je de browser kunt verbeteren, welke add-ons het populairst zijn en hoe je veiliger kan surfen.

In het gedeelte over add-ons zegt Microsoft er echter ook bij dat het die extra toepassingen zijn die IE8 doen crashen. “Als je onze browser in zijn zuivere modus opstart, zul je veel minder crashen”, luidt het. “Dat doe je door het commando ‘iexplore.exe –extoff’ uit te voeren.”

Wat Microsoft blijkbaar uit het oog verliest, is dat concurrenten Chrome en Firefox niet crashen als een add-on het niet doet. Beide browsers laten extensies in een aparte ruimte draaien, waardoor ze niet het hele programma meesleuren als ze het begeven.

[related_article id=”161452″]

Op het hedendaagse web zijn add-ons overigens schering en inslag. Verwachten dat je gebruikers die functionaliteit zomaar opgeven is niet de juiste manier van handelen.

Klein aanbod, veel malware
Opmerkelijk is dat veel IE8-gebruikers onbewust browserextensies installeren. Werkbalken van zoekgiganten worden vaak met andere software mee geïnstalleerd. En er duikt ook steeds meer malware op in de vorm van zo’n werkbalk. In de add-on top 20 van Internet Explorer 8 staat adware StickyPops op de twintigste plek.

Als je tot slot naar het aanbod voor IE8-uitbreidingen kijkt, valt op dat het lage aantal van ongeveer zeshonderd amper stijgt. Dat ligt vooral aan het feit dat enorm veel webdesigners Internet Explorer rauw lusten. Ook is het ontwikkelen van extensies voor Firefox of Chrome stukken eenvoudiger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business