Nieuws

SimpLite (MSN) 2.2

Chatverkeer verloopt nagenoeg altijd onversleuteld, zodat eventuele snoopers de tekstberichten probleemloos kunnen volgen. Met SimpLite kan dat niet langer: deze tool encrypteert namelijk alle inkomende en uitgaande berichten.

Dat gebeurt met behulp van een sleutelpaar (RSA – 2048 bits) dat tijdens de installatie wordt gegenereerd. De privésleutel bewaar je angstvallig op je eigen pc, de publieke sleutel wordt meegestuurd zodra je chatpartner een beveiligd gesprek met jou wil opzetten.

Dat houdt meteen in dat voor een versleuteld gesprek SimpLite op de pc van beide gesprekspartners geïnstalleerd moet zijn, en dat daar ook de juiste versie draait. SimpLite bestaat namelijk in diverse varianten: voor MSN, Yahoo, ICQ/AIM en voor Jabber/Google.

[download_file]

SimpLite (MSN) 2.2

Melding bij versleutelde conversatie
Zodra beide partners zijn ingegaan op de vraag of ze de publieke sleutel van de gesprekspartner willen aanvaarden, kan het chatverkeer worden versleuteld. Dat merk je dan wel aan een pop-upvenstertje en aan een melding in het hoofdvenster van SimpLite.

Wij bekeken de versie voor MSN en zagen dat het goed is. Tenminste, als je je niet stoort aan enkele beperkingen. Zo ondersteunt SimpLite geen meervoudige log-ins. Anders gezegd: je kunt maar op één pc tegelijk op MSN zijn aangemeld; de andere connecties worden automatisch afgesloten.

Het chatten in ‘groep’ (zoals geïmplementeerd in Windows Live Messenger 9) wordt vooralsnog niet ondersteund: zulke gesprekken blijven dus onversleuteld. Ook goed om te weten: audio- en videoconversaties worden evenmin geëncrypteerd.

Onder aan dit artikel vind je de download voor MSN Messenger. SimpLite voor andere chatclients vind je op de site van de makers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business