Ziggo en UPC samen naar frequentieveiling

Ook al mogen ze het niet officieel bevestigen, het lijkt erop dat kabelaars Ziggo en UPC samen onder de naam Ziggo 4 zullen deelnemen aan de komende 2,6 GHz-veiling voor mobiel breedband.

Ziggo en UPC hebben samen de bv Ziggo 4 opgericht voor "de aanleg en exploitatie van netwerken ten behoeve van mobiele en vaste telecom- en multimediadiensten". Dat blijkt uit uittreksels van de Kamer van Koophandel.

De nieuwe vennootschap heeft geen werknemers, maar wel vier bestuurders. Twee uit het Ziggo-kamp en twee van UPC. Dat zijn Bert Groenewegen (CFO van Ziggo), Mirko Mensink (director corporate development Ziggo), Ritchy Drost (CFO van UPC) en Mick Fernhout (vicepresident corporate development UPC).

Als Ziggo 4 gaan de kabelaars samen meedoen aan de frequentieveiling. Dit officieel bevestigen kunnen de betrokkenen echter niet. Geheimhouding behoort namelijk tot de veilingregels. Het is dus wachten tot na 20 april, dan staat de veiling gepland. Dan zullen we pas weten wat Ziggo 4 precies wordt en te bieden heeft.

Telecomanalist Hendrik Rood zegt aan Webwereld dat volgens hem de formatie de eerste stap is naar een volledige fusie. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business