Nieuws

LogMeIn Pro 2

Applicaties om je pc op afstand te besturen zijn er genoeg. Maar met het browsergebaseerde LogMeIn Pro2 heb je zoveel controle over je thuiscomputer dat het lijkt alsof je nog steeds thuis zit.

Het aantal gratis programma’s voor toegang tot je thuismachine is de afgelopen jaren flink gegroeid. Crossloop en TeamViewer zijn populaire oplossingen die uitblinken in gebruiksvriendelijkheid.

Ook het Amerikaanse LogMeIn heeft met zijn Free-versie een eenvoudige gratis applicatie in huis voor toegang op afstand. Wie echter meer wil, zoals printen op afstand of bestanden delen, kan terecht bij het abonnementsmodel van LogMeIn Pro2.

Rechtstreeks vanuit de browser
Terwijl je bij andere diensten altijd een programmaatje moet installeren, heeft LogMeIn als extra troef dat het rechtstreeks vanuit de browser werkt. Na het registreren download en installeer je alleen op de hostcomputer een klein programma, waarna je vanaf andere machines alleen nog maar hoeft in te loggen op de website om bij je pc te kunnen.

Dat maakt de toegankelijkheid van LogMeIn Pro radicaal beter, of je nu bij iemand thuis, op het werk of in een internetcafé zit.

Opvallend scherp beeld
Nadat we contact hebben gemaakt, is het opvallend hoe scherp ons bureaublad in beeld komt. Boven in beeld is een dashboard beschikbaar, waarmee je aan de vele functies van de applicatie kunt. Opvallend is hoe eenvoudig alles te bedienen is. Om bestanden over te zetten, stuur je een beveiligde link per e-mail, waarna de ontvanger een groter bestand direct van je thuiscomputer kan overzetten.

Het is eveneens mogelijk om een tijdelijk gastaccount op de hostcomputer aan te maken, zodat je samen met een vriend kunt werken. Tijdens onze tests verlopen al deze handelingen vlekkeloos, ook documenten op afstand printen.

Bij het starten van een sessie ondervinden we wel dat LogMeIn Pro2 niet in staat is om de computer uit de slaapstand te halen voor een sessie op afstand. Dat zal de milieubewuste gebruikers wat minder aanspreken.

Beveiliging is van vitaal belang en we zijn blij om te zien dat er veel zorg is besteed aan dit aspect. Standaard is 256-bits AES-encryptie aanwezig, maar er zijn nog andere voorzorgsmaatregelen. Je kunt het scherm van de hostcomputer blank maken en het systeem op slot gooien nadat je sessie op afstand is beëindigd.

IP-adressen blokkeren
Daarnaast is het mogelijk om specifieke IP-adressen te blokkeren. Als je vanaf een openbare computer, bijvoorbeeld in een internetcafé, wilt inloggen, kun je gebruikmaken van een wachtwoordsysteem dat je een lijstje van acht eenmalig te gebruiken toegangssleutels geeft.

De prijs van 9 dollar per maand of 52 dollar per jaar is niet mals, maar LogMeIn heeft wel een gratis versie achter de hand en biedt je de mogelijkheid om de Pro2-variant tijdelijk gratis uit te proberen. Omdat deze browsergebaseerde afstandshulp ons zo weinig problemen bezorgt en zo veel kan, lijken de hoge kosten ons gerechtvaardigd.

Maar dan alleen als je vaak onderweg bent of altijd je eigen machine voor je wilt hebben, ook als je niet thuis bent. Een echt programma voor geeks en professionals dus.

LogMeIn Pro2
Prijs: 9,20 euro per maand/ 52,60 euro per jaar (april 2010)

PRO: eenvoudig bedienbaar; weinig tijd kwijt aan instellen; beveiliging op maat; geen software-installatie nodig op afstand.
CONTRA: niet mogelijk om pc uit slaapstand te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business