Nieuws

Twitteren is groener dan googelen

Behalve met het verbeteren van de dienst en het in kaart brengen van sociale netwerken zijn de Twitter-ontwikkelaars bezig met het milieu.

Tijdens Chirp, een Twitterconferentie voor ontwikkelaars vorige week, gaf Raffi Krikorian van het API-ontwikkelteam een uiteenzetting over de ecologische voetafdruk van zijn werkgever. Dat maakt de groene technologiewebsite Earth2tech bekend.

Eén kubieke ton CO2
Krikorian berekende dat per dag dat de microblogsite operatief is, gemiddeld 50 miljoen gram of een kubieke ton aan CO2 wordt uitgestoten. Relatief weinig als je weet dat volgens het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap een auto jaarlijks 5,2 kubieke ton uitstoot.

[related_article id=”158901″]

Een bericht van 140 tekens twitteren zou volgens Krikorian tot tien keer minder CO2 uitstoten dan een term opzoeken met Googles zoekmachine. Google schatte vorig jaar dat per zoekterm 0,2 gram wordt uitgestoten. Per twitterbericht zou dat slechts 0,02 gram zijn.

Complex
Gezien de complexiteit van het internet is het berekenen van dergelijke waardes niet gemakkelijk. Krikorian vertelt op zijn blog dat hij het verbruik van de webspace van provider Amazon, het netwerk en het apparaat waarmee een tweet wordt verzonden heeft ingecalculeerd.

Omdat Google nu eenmaal veel groter is dan Twitter, is het verschil in verbruik niet verrassend. Twitter wil evenwel zijn dienst efficiënter maken. “Door onze dienst te verbeteren zal het energieverbruik dalen”, besluit Krikorian.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business