Rechter kent verschil tussen e-mail en semafoon niet

Dat de rechters van het Amerikaanse Supreme Court intelligent zijn, gaan we niet betwisten. Maar veel technisch inzicht kun je ze niet toedichten. Dit kun je afleiden uit de zaak tussen de stad Ontario (Californië) en meneer Quon.

De zaak moet uitsluitsel geven of de politie van Californië de grondwettelijke rechten van haar werknemer Quon heeft geschonden. De politie heeft namelijk persoonlijke tekstberichten op de semafoon van de man gelezen.

Volgens DC Dicta, een blog over gerechtszaken, hebben de rechters van het hooggerechtshof tijdens deze zaak vragen gesteld die zelfs voor kinderen een eitje zijn.

Zo vroeg de hoogst geplaatste rechter wat het verschil is tussen e-mail en een beeper. Later vroeg een collega wat er zou gebeuren als een agent een bericht ontvangt terwijl hij er eentje stuurt. “Hoor je dan: uw oproep is belangrijk voor ons en we bellen u meteen terug?” zei rechter Kennedy. Waarop collega Scalia antwoordde: “Je bedoelt dat de tekst niet meteen bij me aankomt?”

Ook vroeg de laatste of het mogelijk was om deze berichten te printen. “Kon Quon deze pikante berichten afdrukken en delen met zijn vrienden?” aldus Scalia.

Niet erg snugger. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business