Nieuws

Eerste Phone 7-telefoon Dell gelekt

De mobiele plannen van computerfabrikant Dell zijn uitgelekt. Tegen begin volgend jaar moeten in Amerika zes nieuwe mobiele Dell-telefoons verkrijgbaar zijn. Het topmodel krijgt als een van de eerste het nieuwe Phone 7-besturingssyteem mee.

Technologiewebsite Engadget wist deze week de hand te leggen op een berg slides met specificaties van toekomstige mobiele telefoons van Dell. Het meest in het oog springend is de Lightning, die met een 1GHz-snapdragonprocessor Windows Phone 7 moet draaien.

Oled-scherm
Het hebbeding heeft een oled-scherm van 4,1 inch en een uitschuifbaar fysiek toetsenbord. Er is 1 GB aan intern opslaggeheugen en 512 MB RAM aanwezig. Het interne geheugen wordt uitgebreid met een MicroSDHC-kaartje van 8 GB.

Voor foto’s is er een 5-megapixelcamera. En de ingebouwde GPS, accelerometer, het kompas en de FM-radio maken van de Lightning een volwassen smartphone.

Flash?
Verder valt te lezen dat het toestel flash-content afspeelt. Nochtans kondigde Microsoft onlangs aan dat Phone 7 dit bij de lancering nog niet ondersteunt. De Lightning wordt een van de launchmodellen voor het Phone 7-besturingssysteem van Windows eind dit jaar.

4G
Dell zou tegen die tijd nog ondersteuning voor LTE in de Lightning willen implementeren. Deze technologie wordt waarschijnlijk de nieuwe 4G-standaard voor mobiel internet. Of de Lightning ook naar Europa komt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business