Hackers kraken kopieerbeveiliging Assasins Creed 2

Een groep hackers heeft het digital rights management (DRM) van Assasins Creed 2 omzeild. Dat is een serieuze klap voor gamesproducent Ubisoft die met de beveiliging piraterij probeert tegen te gaan.

Steeds meer spelontwikkelaars beveiligen hun titels met allerlei technische snufjes om ze tegen illegaal kopiëren te beschermen. Vaak stoort die beveiliging de legitieme gebruikers, wat hackers ertoe drijft ze te omzeilen. Ubisofts nieuwste vorm van DRM zorgde voor een golf van kritiek.

Volledig ontmanteld
De nieuwe kopieerbescherming van Ubisoft vereist dat een speler te allen tijde online is, ook al is het spel geen multiplayer. Vooral laptopgamers vinden deze vereiste onaangenaam omdat zij niet overal over een internetverbinding kunnen beschikken.

Nu zeggen de hackers van het collectief Skid Row een gekraakte versie van Assasins Creed 2 te hebben gemaakt die de kopieerbeveiliging volledig uitschakelt. Ze voegen daaraan toe dat Ubisoft beter zijn tijd in het ontwikkelen van spelletjes zou steken in plaats van het beveiligen ervan.

Controverse
Dat gamers de nieuwe DRM van Ubisoft niet aanvaarden werd al begin maart duidelijk. Kwaadwilligen van over heel de wereld lanceerden een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval waardoor Europese gamers enkele uren niet konden spelen.

Daarnaast waren bij de release van Settlers 7 de Ubisoftservers zodanig overbelast dat ook toen duizenden gamers niet konden spelen. Zelfs niet offline.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business