Intel onthult nieuwe Classmate PC

Intel heeft een nieuwe versie van zijn Classmate PC voorgesteld. De derdewereldlaptop bevat veel verbeteringen, waaronder een groter scherm, meer opslag en een batterij die het 8,5 uur volhoudt.

Wat het toestel echt bijzonder maakt, zijn de praktische verbeteringen. Intel wil de pc namelijk verdelen onder kinderen in derdewereldlanden, en daar komt net iets meer bij kijken dan bij de doorsnee kantoorlaptop.

Zo kun je de laptop met clammshell-ontwerp veranderen in een aanraaktablet. Ook kan de Classmate een val vanaf een bureau overleven en het toetsenbord is bestand tegen water.

[related_article id=”152275″]

Verder heeft de nieuwe Classmate een lcd-scherm van 10,1 inch (vroeger 8,9 inch), en hij beschikt over een N450-Atomprocessor. Voor het besturingssysteem kan men kiezen tussen Linux en Windows 7. Het RAM-geheugen blijft op 1 GB (2 GB optioneel).

3G en wimax
In zijn vorige versie had de derdewereldlaptop al draadloos internet. Dat wordt uitgebreid met 3G en wimaxfunctionaliteit. Ook is er gps ingebouwd. De harde schijf bedraagt 16 of 32 GB, of 8 GB flashopslag.

Over de prijs van het toestel is nog niets bekend. De vorige generatie kostte 499 dollar. Deze kwam in 2007 op de markt, en er zijn intussen twee miljoen exemplaren van verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business