Hugo Chavez komt naar Twitter

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat binnenkort ook twitteren. Het staatshoofd, bekend om zijn kritiek op nieuwe media, heeft al een column in een krant en een zeven uur durend radioprogramma op zondag.

De twitterplannen van Chavez zijn bekendgemaakt door Diosdado Cabello, het hoofd van de lokale telecomregulator, schrijft persdienst Bloomberg. Met zijn aankondiging volgt Chavez andere staatsleiders zoals de voormalige Cubaanse president Fidel Castro en Barack Obama.

Of het verstandig is om op voorhand bekend te maken dat je gaat twitteren, zal nog moeten blijken. Grappenmakers en critici kunnen intussen immers allerlei gebruikersnamen registreren die de Venezolaanse staatsleider op het oog heeft.

“Antwoorden op mijn vijanden”
Het initiatief van Chavez komt er na beschuldigingen dat de president sociaalnetwerksites wil blokkeren. Zo wou hij recent nog een onderzoek starten naar een nieuwssite die een vals bericht had gepubliceerd. Maar volgens Bloomberg wil de president liever zelf online mee debatteren. “Ik zal informatie leveren en zelfs antwoorden op mijn vijanden geven”, klonk het destijds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business