Nieuws

Microsoft bergt plannen voor tablet op

Microsoft staakt de ontwikkeling van de Courier, een potentiële iPad-killer. Deze tablet in boekvorm werd nooit officieel aangekondigd, maar technologiewebsite Gizmodo ontdekte het bestaan ervan.

Het is diezelfde website die nu ook beweert dat Steve Ballmer het project op de lange baan schuift. Frank Shaw, communicatieverantwoordelijke van Microsoft, bevestigt het gerucht: “Het zit in ons bloed om te experimenteren met nieuwe formfactors en gebruikersinterfaces.”

Toekomstige producten
“De Courier is daar een goed voorbeeld van. Het project wordt nu geëvalueerd en we sluiten niet uit dat de gebruikte technologie opduikt in toekomstige producten. Er zijn echter geen plannen om op dit moment een dergelijk apparaat op de markt te brengen”, aldus Shaw.

[related_article id=”161452″]

Vorig jaar bleek uit uitgelekte screenshots dat de Courier twee touchscreens zou krijgen die als een boek dichtklappen. Het besturingssysteem zou handschriften herkennen en zowel met een pennetje als met de blote hand aangestuurd kunnen worden.

Concurrentie
Een directe aanleiding voor de annulering van het project lijkt er niet te zijn. Misschien dat de mediaheisa bij de lancering van de iPad en het feit dat veel concurrenten een tablet plannen hem er voorlopig van weerhouden op de tabletmarkt te springen.

Al zou die andere potentiële iPad-killer, de Slate van HP, volgens Techcrunch ook geannuleerd zijn. Al is dat nog niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business