Nieuws

PopCorn MKV Audio Converter 1.82.0

Er duiken steeds meer mediabestanden met een Matroska-container op. Heel vaak hebben die een DTS-audiospoor (Digital Theater Sound). Leuk als je speler daarmee overweg kan. Is dat niet het geval, dan brengt PopCorn MKV Audio Converter soelaas.

Sommige Matroska-containers bevatten verschillende audiosporen, en met wat geluk kan je tv of hifi-installatie met een van de aangeboden alternatieven overweg. Zo niet, dan zit er weinig anders op dan het DTS-audiospoor om te zetten naar Dolby Digital of zelfs naar stereo.

[download_file]

Dat kan dus met PopCorn MKV Audio Converter, althans wanneer je tijdens de installatie toelaat dat bijkomende onderdelen mee worden geïnstalleerd. Doe je dat niet, dan zal de conversie wellicht falen.

De bediening is rechttoe rechtaan. Je hoeft maar naar het filmbestand – of zelfs naar een hele map met filmbestanden – te verwijzen en de juiste bestemming aan te geven. Vervolgens stel je op de tab DTS de gewenste opties in. Voor oudere apparatuur bijvoorbeeld kan je Downmix to Stereo selecteren.

Het is ook mogelijk het originele DTS-spoor te behouden, naast het geconverteerde spoor dus. Met de Run-knop zet je dan de conversie in gang – een proces dat flink wat tijd in beslag kan nemen.

Naast DTS kan PopCorn MKV Audio Converter vorbis, aac en flac converteren. Voor elk van deze formaten tref je overeenkomstige tabs aan waar je dan de nodige instellingen kwijt kunt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business