Nieuws

Bellen bij Belgacom duurder op 1 augustus

Belgacom gaat op 1 augustus de tarieven voor vastelijntelefonie verhogen. Ook alle oude mobiele tariefplannen worden drie procent duurder.

De telecomgroep maakte de prijsverhogingen vrijdagnamiddag bekend in een persbericht. Daarin geeft het bedrijf, "met het oog op transparantie", eerst een lang overzicht van tariefaanpassingen die de voorbije maanden zijn gebeurd.

Iets minder transparant is de aankondiging van enkele prijsverhogingen, die pas verder in het bericht te lezen staan.

Zo worden de tariefplannen voor de meeste mobiele klanten met drie procent verhoogd. Details geeft Belgacom niet, behalve dat het gaat om alle "niet langer gecommercialiseerde" mobiele tariefplannen. Formules die pas recent werden ingevoerd, veranderen dus niet van prijs.

Vaste lijn
Daarnaast wordt op 1 augustus bellen met de vaste lijn duurder, voor het eerst sinds oktober 2008:

  • Nationale gesprekken naar vaste nummers van Belgacom zullen (bijvoorbeeld met Classic) in de piekuren per minuut 0,0577 euro (in plaats van 0,056 euro) kosten en in de daluren 0,0288 euro (in plaats van 0,0280 euro) (gelijkaardige verhoging met 3% voor nationale gesprekken naar andere vaste netwerken).
  • Gesprekken met Happy Time tijdens de piekuren naar vaste nummers van Belgacom zullen 0,33 euro kosten (i.p.v. 0,32 euro), die naar andere vaste netwerken zullen 0,40 euro kosten (i.p.v. 0,39 euro).
  • Alle internationale gesprekken worden 3% duurder.

Abonnementen

  • + 0,50 euro per maand voor een gewone vaste lijn (PSTN) (18,90 euro i.p.v. 18,40 euro) en voor de Packs met PSTN.
  • +0,30 euro per maand voor een Discovery Line (10,25 euro i.p.v. 9,95 euro).
  • +1,21 euro per maand voor een ISDN-lijn (uitgezonderd ISDN-30) (40,66 euro i.p.v. 39,45 euro) en voor de Packs met ISDN.
  • + 3% voor de diensten met toegevoegde waarde (slimme diensten, oproepdoorschakeling, …).

De aanpassingen blijven volgens Belgacom "in de buurt van de inflatie". Volgens het bedrijf zal een gemiddelde residentiële klant na 1 augustus zijn vaste factuur met minder dan 0,70 euro per maand zien stijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business