Nieuws

ArsClip 3.1.3

Het Windows Klembord was een goed idee in de tijd dat mensen met hun computer maar één ding tegelijkertijd deden, maar schiet tekort nu we allemaal multitasken op onze pc. Surfen in het ene venster, e-mailen in een ander, chatten in een derde venster: daar komt een uitgebreid klembord wellicht goed bij van pas. Het gratis tooltje ArsClip klaart de klus.

Het programma plaatst een pictogram in het systeemvak en bewijst vooral zijn nut als je tekst wilt plakken die al een paar uren daarvoor of zelfs al een dag eerder op het klembord heeft gestaan. Die is op het exemplaar van Windows dan meestal al lang vervangen door iets wat later gekopieerd is.

Via Ctrl+Shift+Z krijg je een lijst van de vijftien recentste items die op het klembord gestaan hebben. Klik op het item van je keuze of typ het getal of de letter die ernaast staat, en het stuk tekst wordt automatisch in het openstaande venster geplakt.

Instellingen aanpassen
Maar leuk wordt het vooral als je via System aan de instellingen gaat sleutelen. Zo kun je onder meer de sneltoetsen aanpassen en Permanent Items aanmaken. In plaats van een paar keren per dag je thuisadres te moeten typen, bewaar je die in ArsClip, waarna je die met een bepaalde toetsencombinatie snel kunt plakken.

Er bestaan veel tools die zulke gegevens automatisch invullen in formulieren, maar dit is een aantrekkelijk alternatief.

Gemakkelijk formulieren invullen
En daar houdt het niet op. Zo zijn we fan van de Form Mode, die je vindt via de knop Misc. Met deze functie kun je een item in een formulier plakken, maar in plaats van dat het ArsClip-menu verdwijnt zodra je iets geplakt hebt, blijft het openstaan. Daarna spring je naar het volgende veld, waar je dan weer een item kunt plakken vanuit ArsClip. Klinkt ingewikkeld, maar het werkt ongelooflijk makkelijk.

Een andere leuke optie is Save Non-Text Items. Daarmee kan ArsClip ook afbeeldingen en bestanden die naar het klembord gekopieerd zijn snel weer oproepen. Om verwarring uit te sluiten, worden bestandsnamen in het snelmenu voorzien van de letter ‘F’ (van File). Afbeeldingen krijgen de ‘P’ van Picture.

Arsclip is niet alleen gratis, je kunt het ook volledig naar wens aanpassen. Het maakt bovendien Windows gemakkelijker in gebruik en loopt niet in de weg. Zo zou elk programma moeten zijn.

ArsClip 3.1.3
Prijs: gratis (april 2010)

PRO: goede uitbreiding voor Windows Klembord; veel extra instellingen beschikbaar.
CONTRA: interface ziet er verouderd uit; menu’s navigeren niet altijd even eenvoudig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business