Maker Farmville is 3 miljard euro waard

De maker van het populaire spelletje Farmville, het bedrijf Zynga, heeft een aanvraag ingediend om twee miljoen voorkeursaandelen te mogen verkopen. De opbrengst die daaraan zou vasthangen, brengt Zynga’s totale waarde boven drie miljard euro.

Het Amerikaanse bedrijf startte zijn activiteiten pas in 2007, maar is nu al winstgevend. Het krijgt maandelijks zo’n 235 miljoen spelers over de virtuele vloer en steunt hard op platformen zoals Facebook om dat aantal te kunnen blijven vergroten.

Naast het zelf ontwikkelen van spelletjes past Zynga met succes een imitatio et aemulatio-beleid toe op concurrerende spelletjes: zoek iets goeds, boots het na en verbeter het uiteindelijk.

Treasure Isle
De maker van spelletjes zoals Farmville, Texas HoldEm Poker en Café World bracht onlangs nog een nieuw spel uit: Treasure Isle. Dat spel heeft in enkele weken tijd al 24 miljoen spelers in de wacht gesleept.

Net zoals de andere Zynga-spelletjes is Treasure Isle gratis te spelen, maar door een systeem van minibetalingen (micropayments) kun je extra bonussen voor het spel aanschaffen. Dat blijkt een succesvol zakenmodel te zijn.

Zynga trok eerder al investeerders aan, waaronder het Russische Digital Sky Technologies en Union Square Ventures uit New York.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business