Nieuws

Pimero 2010 R1 Free Edition

Pimero is een personal information manager met een uitstekende interface. Alle belangrijke onderdelen, van agenda tot aantekeningen, laten zich vanuit afzonderlijke tabs aanroepen.

De agenda biedt verschillende weergaves aan (dag, werkweek, kalenderweek, maand) en schakelen hiertussen is slechts één knop ver. Handig is ook dat je makkelijk kunt in- en uitzoomen op je agenda. Het programma biedt je uiteraard de mogelijkheid om herinneringen (reminders) in te stellen en heeft ook een handige zoekfunctie.

[download_file]

Gebruikte je tot dusver de Outlookagenda, dan is het een geruststelling om te weten dat Pimero afspraken uit Outlook kan importeren, evenals contactpersonen en e-mails.

Ook de taakbeheerder oogt fris en is eenvoudig te bedienen. Ingebrachte taken kun je op diverse criteria ordenen, onder meer volgens prioriteit en vordering. Enigszins verrassend is de mogelijkheid om eigen velden aan taken toe te voegen. Zo kun je een of andere beschrijving met bijhorend knopje snel aan- en uitvinken.

Contactbeheer
Het contactbeheer van Pimero is al even rechttoe rechtaan. Toegevoegde contacten kun je in twee weergaves bekijken: in een tabel (met elk onderdeel van een contact in een aparte kolom) en in de vorm van businesscards. Handig is dat je de contacten heel makkelijk kunt groeperen volgens bedrijf, contactmap of categorie.

Relatieve nieuwkomer in deze Free Edition is de e-mailclient, die naast POP3 nu met IMAP overweg kan. De mogelijkheden zijn vrij basaal – je kunt bijvoorbeeld geen mailregels definiëren en er ontbreekt een spamfilter. Maar voor wie het zonder enige franje kan stellen, voldoet deze client wellicht.

RSS
Verder vermelden we nog een ingebouwde RSS-lezer, waarvan de feed-instellingen zich onder de knop Extra’s hebben verborgen. Veel andere interessante opties hoef je hier niet te verwachten.

Op de site kun je een tabel opvragen waarin de drie versies worden vergeleken: één gratis versie voor persoonlijk gebruik en twee zakelijke varianten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business