Er is een nieuwe worm opgedoken die zich verspreidt via de chatfuncties van Yahoo en Skype. De malware is een slinksere versie van de vorige week opgedoken Ymfocard-worm in Yahoo Messenger. De nieuwe variant, door antivirusbedrijf Bkis geïdentificeerd als W32.Skyhook.Worm, verspreidt zich nu ook via Skype. Geïnfecteerde gebruikers sturen berichten naar hun vrienden met daarin […]


Er is een nieuwe worm opgedoken die zich verspreidt via de chatfuncties van Yahoo en Skype.

De malware is een slinksere versie van de vorige week opgedoken Ymfocard-worm in Yahoo Messenger. De nieuwe variant, door antivirusbedrijf Bkis geïdentificeerd als W32.Skyhook.Worm, verspreidt zich nu ook via Skype.

Geïnfecteerde gebruikers sturen berichten naar hun vrienden met daarin een link naar een besmet bestand. “My printer is about to be thrown through a window if this pic won’t come out right. You see anything wrong with it?” is een van de vele boodschappen.


Rapidshare
In deze berichten staat een link naar een jpeg-bestand. Klik je hier op, dan opent een webpagina die sterk op de lay-out van Rapidshare lijkt. Het zipbestand dat er wordt aangeboden bevat echter geen foto maar een uitvoerbaar bestand.

De malware scant de computer op de aanwezigheid van Yahoo Messenger en Skype. Is geen van deze programma’s aanwezig dan schakelt de worm zichzelf uit. Anders verspreidt hij zich verder via de eerder beschreven methode en via e-mail en USB-geheugensticks.