Twitteraccount Chavez telt 200 medewerkers

De Venezolaanse president Hugo Chavez is razend populair op Twitter. Daarom moet een team van tweehonderd mensen zijn account onderhouden.

Chavez zit sinds 27 april op de microblogdienst onder de naam Chavezcandanga. De staatsleider wil op deze manier antwoord geven op zijn tegenstanders en officiële informatie leveren.

Volgens de Britse krant de Telegraph heeft de president eind vorige week aangekondigd dat een team van tweehonderd mensen hem zal helpen met zijn account. Zo wil hij de “lawine van vragen” kunnen verwerken.

De president heeft in twee weken al 262.000 volgers. Daarmee is hij de populairste twitteraar van Venezuela. Dat zijn er meer dan de 237.000 van de televisiezender Globovision, die zich kritisch uitlaat over het beleid van Chavez.

Beter besturen
Vanuit de oppositie klinkt intussen een reactie die we in België ook wel eens horen over intensief twitterende politici. Zo zegt oppositieleider Juan Jose Molina dat Chavez zich beter zou bezighouden met de problemen van het land in plaats van te twitteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business