De langverwachte Project Natal Xboxcamera komt in oktober uit. Dat bevestigt Microsoft in een interview met gamesblog GamertagRadio. Sinds de komst van de Nintendo Wii beseffen Sony en Microsoft maar al te goed dat bewegingscontrollers de toekomst van consolegaming zijn. Beide producenten werken daarom aan hun eigen varianten: Sony heeft de Move, Microsoft werkt aan […]


De langverwachte Project Natal Xboxcamera komt in oktober uit. Dat bevestigt Microsoft in een interview met gamesblog GamertagRadio.

Sinds de komst van de Nintendo Wii beseffen Sony en Microsoft maar al te goed dat bewegingscontrollers de toekomst van consolegaming zijn. Beide producenten werken daarom aan hun eigen varianten: Sony heeft de Move, Microsoft werkt aan Project Natal.

Maar daar waar de Move met de PlayStation Eye-camera zal samenwerken, gaat Microsoft voor een camera only-concept. Je lichaam en stem zullen als enige besturingsmiddel dienen.


[related_article id=”161452″]

Sony had eerder al gezegd de Move in de herfst van 2010 te zullen uitbrengen; nu bevestigt ook Microsoft dat zijn nieuwe systeem in die periode uitkomt. Dat spelproducenten grote releases net voor de kerstperiode inplannen, vormt stilaan een traditie.