Nintendo: Apple is vijand van de toekomst

Nintendo ziet de strijd tegen Sony gewonnen, maar met dalende resultaten is de consolemaker van plan om zwaar uit te pakken tegen… Apple.

Volgens Times Online wil de Japanse spelfabrikant “de volledige kracht van zijn ontwikkelaars- en marketingartillerie ontplooien tegen Apple”. Nintendo’s president, Satoru Iwata, zou tegen zijn directeurs gezegd hebben dat hij de strijd met Sony (PlayStation) als gewonnen ziet.

Hete adem
Tegenover die ‘overwinning’ staat dus de opkomende macht van Apple. Daarom zou Iwata gezegd hebben dat het bedrijf Apple en de iPhone en iPad moet zien als “vijanden van de toekomst”.

[related_article id=”158256″]

Nintendo heeft met de Wii een console die technisch gezien minder geavanceerd is dan een Xbox 360 of PlayStation 3. Maar het bedrijf heeft wel de meeste consoles in omloop.

Voor draagbare spelconsoles heeft Nintendo met de DSi tot nu toe een bijna-monopolie gehad. Iets wat het vroeger al had met de Gameboy. Maar nu voelt het wel de hete adem van de iPhone in de nek.

Resultaten achteruit
Dat het Japanse bedrijf ondanks zijn verkoopsuccessen niet immuun is, blijkt uit de pas bekendgemaakte jaarresultaten. Zo verkocht het het afgelopen jaar 21 procent minder consoles dan normaal.

Voor het eerst in zes jaar boekt het bedrijf minder winst. Die zakte met 18 procent tot 228,6 miljard yen (1,95 miljard euro). Ook de omzet daalde met 22 procent, tot 1.434 miljard yen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business