Dagelijks 1 miljoen pc’s verscheept

Volgens topman Paul Otellini van Intel worden er per dag één miljoen computers verscheept. Dat zei hij tijdens de jaarlijkse investeerdersvergadering van het bedrijf.

“In 2010 worden er, voor de eerste keer, per dag één miljoen pc’s gemaakt, verstuurd en verkocht in de computerindustrie”, zegt Otellini. “Tegen 2014 verdubbelt dit aantal. Het zal dan de 700 miljoen stuks per jaar benaderen.”

Daarnaast vermeldt de topman dat volgens de verwachtingen Intel binnen vijf jaar één miljard chips per jaar gaat leveren voor apparaten verdeeld over verschillende markten.

[related_article id=”152275″]

Minilaptops groeien prima
Voor de netbookmarkt voorspelt hij eveneens groeiende verkoopcijfers. “Deze markt zal vanaf dit jaar jaarlijks telkens met 20 procent toenemen”, meent Otellini. “Het heeft een samengestelde groeikoers van 15 procent op jaarbasis. Er zijn nog geen signalen van kannibalisatie van de notebookmarkt door netbooks. Netbooks bevinden zich in de rangorde van 40 miljoen stuks per jaar en groeien prima.”

Tablets ook
Over tablets zegt Otellini dit: “In de computerindustrie is hun aandeel relatief onbeduidend. Ik vind dat tablets, net zoals netbooks, een aanvulling zijn. Ze staan voor een nieuw computergebruik. Ik denk niet dat ze marktaandeel van andere apparaten zullen wegnemen.”

“Met een tablet doe je andere dingen dan met een desktop, notebook of zelfs netbook”, vult hij aan. “Een tablet is een consumptieapparaat. Notebooks en desktops zijn creatieapparaten. De samengestelde groeikoers op jaarbasis van tablets bevindt zich tussen 73 en 88 procent. Ik denk dat we tot 50 à 60 miljoen stuks per jaar halen.”

Over het algemeen verwacht hij dat de verkoop van computers, in al zijn variëteiten, de komende vier jaar 15 tot 16 procent zal groeien. “De pc is nog steeds een groeimarkt”, aldus de CEO van Intel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business