Baas van Mozilla doet stap terug

John Lilly laat op zijn blog weten dat hij in de loop van 2010 afstand van zijn positie als bedrijfsleider van Mozilla zal nemen. Zodra er een vervanger voor hem is, gaat Lilly meewerken aan Greylock Partners: een firma die bedrijven helpt opstarten.

“In mijn hart ben ik altijd een man van start-ups geweest”, schrijft Lilly in zijn afscheidsbrief. “Mozilla zou voor mij een klein vrijwilligersproject zijn; maar het werd al gauw een fulltime job en begin 2008 werd ik er zelfs bedrijfsleider. Nu mis ik het helpen opstarten van bedrijven. Ik wil mij daar bij Greylock Partners weer op toeleggen.” De topman schrijft dat hij wel in Mozilla’s raad van bestuur blijft zetelen.

Betere browserervaring
Hij is overigens enorm trots op de dingen die het bedrijf bereikt heeft: “We hebben de wereld op zoveel vlakken veranderd. Vierhonderd miljoen gebruikers komen elke dag met het werk dat wij verricht hebben in contact. Nog veel meer mensen kunnen dankzij ons nu van een betere browserervaring genieten”, schrijft Lilly verder.

Met dat laatste bedoelt hij wellicht dat Mozilla de weg heeft vrijgemaakt voor browsers zoals Google Chrome; maar ook Microsoft heeft doen inzien dat webstandaarden gerespecteerd moeten worden.

Zeer kritisch
John Lilly heeft tijdens zijn loopbaan bij Mozilla meermaals zijn misnoegen over de soms bedenkelijke werkwijzen van de concurrentie geuit. Hij richtte onder ander zijn pijlen op Microsoft voor diens methode om het browserkeuzescherm uit te rollen, en op Apple omdat zij bij elke iTunesupdate stiekem Safari proberen te installeren.

De topman zegt tot slot nog dat hij zijn huidige bezigheden gewoon blijft voortzetten tot er een geschikte vervanger is gevonden. Je kunt hem zoals altijd op de voet volgen via @johnolilly op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business