Nieuws

Gamers meest tevreden over PlayStation 3

Op de markt van de vaste huisconsoles dingen drie merken naar de gunst van de gamers: Nintendo met zijn Wii, Sony met zijn PlayStation3 en Microsoft met zijn Xbox360. Je weet niet welke te kiezen? Leg je oor dan te luisteren bij de gebruikers en beslis op basis van hun ervaringen.

Zeg nooit zomaar spelcomputer tegen de huisconsoles van tegenwoordig. Die zijn uitgegroeid tot heuse multimediamachines, waarvan de grafische kwaliteit goed tot ronduit indrukwekkend is en die dankzij dynamische bedieningscontrollers garant staan voor een spelbeleving om u tegen te zeggen. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan vast.

Wij wipten even binnen bij MediaMarkt Basilix en konden er een Wii op de kop tikken voor 182 euro (inclusief Sports Pack), een Xbox 360 Arcade 256 MB voor 199 euro (inclusief twee games, Forza 3 en Halo ODST) en een PlayStation 3 250 GB voor 349 euro (inclusief FIFA World Cup 2010).

[related_article id=”161452″]

Wii de populairste…
Volgens een internetenquête van de Verbruikersunie Test-Aankoop, waaraan drieduizend mensen in vier landen deelnamen (bij hen 45 procent Belgen), haalt 70 procent van de deelnemers een console in huis voor ontspanningsdoeleinden. Maar de keuze voor een specifieke console hangt af van persoonlijke prioriteiten.

De Wii wordt als meer geschikt beschouwd voor kinderen en beschikt volgens de eigenaars over goede meegeleverde accessoires. PlayStation 3-eigenaars lieten zich dan weer overtuigen door de grafische mogelijkheden en de geïntegreerde blu-rayspeler, terwijl Xbox-spelers naast de grafische mogelijkheden door de knieën gingen voor de voordelige prijs en het uitgebreide spelaanbod.

U kan de hele test lezen op De Standaard.biz.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business