‘Acer heeft Chrome OS-toestel klaar’

Volgens een Amerikaanse technologiewebsite zal computerfabrikant Acer op 1 juni het eerste officiële Chrome OS-toestel voorstellen. Of dat een netbook, smartbook of tablet-pc zal zijn, is nog niet duidelijk.

Volgens ‘meerdere bronnen’ zal Acer op de Computexconventie in Taiwan als eerste fabrikant toestellen uitbrengen die Googles besturingssysteem Chrome OS draaien. Dat schrijft de technologiewebsite VentureBeat.

Acer zelf zei in december 2009 al dat het midden 2010 de eerste fabrikant met Chrome OS-netbooks wilde zijn. Aangezien Computex van 1 tot 5 juni loopt, zou de gelekte informatie dus best waar kunnen zijn.

[related_article id=”158901″]

Bedoeld voor netbooks
Wat de bronnen echter niet kunnen bevestigen, is wat voor soort toestel Acer aan het publiek zal tonen. Google had zijn besturingssysteem oorspronkelijk met het oog op netbooks ontwikkeld; maar ook smartbooks en tablet-pc’s zouden het kunnen draaien.

Smartbooks zijn netbooks die met een ARM-chip werken. Die vind je normaal terug in mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het grote voordeel van die chips is dat ze een veel langere batterijduur garanderen.

Ook andere fabrikanten blijken geïnteresseerd in Chrome OS. Zo bracht Dell al een Mini 10V Netbook met het besturingssysteem uit; maar dat was slechts een testproject.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business