Nieuws

SAP koopt Sybase voor 5,8 miljard dollar

SAP heeft een overnamebod van 5,8 miljard dollar gedaan op het Amerikaanse technologiebedrijf Sybase. De Duitse softwaremaker haalt hiermee een van de grootste databaseleveranciers ter wereld binnen.

SAP betaalt 65 dollar cash per aandeel, en dat is 44 procent meer dan de gemiddelde waarde van het Sybase-aandeel de afgelopen drie maanden. Het bestuur van Sybase heeft het overnamebod al aanvaard, maar er moet nog gewacht worden op de goedkeuring van de toezichthouders en de aandeelhouders.

“Met deze transactie wil SAP zijn markt drastisch uitbreiden door zijn toonaangevende softwareoplossingen beschikbaar te maken voor honderden miljoenen mobiele gebruikers, en ’s wereld beste zakelijke software te combineren met de krachtigste mobiele infrastructuur”, zegt topman Bill McDermott in een mededeling.

SAP laat weten dat het “de productieplanning van elke organisatie zal blijven ondersteunen en de ontwikkelingsteams van beide bedrijven intact zal houden.” Sybase zal als een alleenstaande afdeling binnen SAP opereren onder de naam ‘Sybase, an SAP Company’. Het management van Sybase blijft in het zadel.

Verwacht wordt dat de deal in het derde kwartaal wordt afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business