Op zijn I/O-conventie heeft Google eindelijk een programmeerinterface voor Buzz gelanceerd. Bij de lancering tonen enkele grote namen al hoe zij die implementeren. Een grote factor in de trage groei van Google Buzz is dat er maar weinig ondersteuning voor programmeurs is. Als iemand Buzz in zijn applicatie wil implementeren, moet hij daar zelf code […]

Op zijn I/O-conventie heeft Google eindelijk een programmeerinterface voor Buzz gelanceerd. Bij de lancering tonen enkele grote namen al hoe zij die implementeren.

Een grote factor in de trage groei van Google Buzz is dat er maar weinig ondersteuning voor programmeurs is. Als iemand Buzz in zijn applicatie wil implementeren, moet hij daar zelf code voor uitvinden. Daar brengt Google met de Buzz API eindelijk verandering in.

Naast gewone integratie in een website of applicatie, biedt Buzz de eindgebruiker een scherm aan waarop hij expliciet kan aanduiden welke rechten een toepassing krijgt. Die instellingen kan je te allen tijde aanpassen in je Google-account, Buzz, Google Dashboard of de applicatie zelf.

 

Een lijst van diensten die al ondersteuning bieden, vind je op de Buzz Appswebsite.