Google kondigt Android 2.2 aan

Google stelt Android 2.2 voor. De nieuwe versie is stukken sneller en pakt uit met een aantal functies die de iPhone het nakijken geven.

Android 2.2 (Codenaam Froyo) is volgens Google twee tot vijf keer sneller ten opzichte van versie 2.1 met alle CPU-gerelateerde code. Dat komt omdat het systeem nu een Just-in-Timecompiler (JIT) gebruikt. Ook browsen gebeurt twee tot drie keer sneller door de V8 JavaScript-engine.

Met Froyo krijgt Android er een pak nuttige functies en eigenschappen bij:

[related_article id=”158901″]

  • Tethering via Wifi en 3G (toestelafhankelijk)
  • Synchronisatie met iTunes en streamingfunctionaliteit
  • Applicaties automatisch laten updaten of alle applicaties tegelijk updaten,
  • Drastisch verbeterde stemherkenning
  • Filmen met de cameraflits aan
  • Ondersteuning voor Flash 10.1

Naast Flash integreert Android een aantal HTML5-functies. Zo kan je foto’s nemen vanuit webapplicaties en kunnen de accellerometer en microfoon gebruikt worden in de browser.

Exchange
Voor zakelijke gebruikers is er voortaan Exchangeondersteuning. Die synchroniseert ook de agendafunctie van Exchange. Speciale programeerinterfaces (API’s) laten bedrijven toe bepaalde beveiligingsfuncties te controleren. Zo kun je de telefoon bij diefstal vanop afstand resetten.

Ontwikkelaars krijgen een reeks nieuwe back-up-API’s. Daarmee kunnen applicaties je instellingen online opslaan, om ze later eenvoudig terug op te halen wanneer je bijvoorbeeld van telefoon wisselt. Applicaties kunnen zowel op het intern geheugen als op de geheugenkaart worden bewaard.

Push naar telefoon
Nieuw voor ontwikkelaars is de pushfunctionaliteit. Zo kun je een cloudtoepassing waarschuwingen of berichten laten sturen naar je telefoon. Een voorbeeld hiervan is Google Maps: wie iets op zijn pc opzoekt kan met een klik die link doorsturen naar zjin telefoon. Die opent de gegevens onmiddelijk in Maps.

Met de nieuwe functies in Android haalt Google sterk uit naar de iPhone. Apple weigert Flash en promoot HTML5, Google omarmt beiden. Android kan nu ook synchroniseren met iTunes en zelfs streamen. Al is het niet uitgesloten dat Apple dit alsnog probeert tegen te houden. Zo wijzigde het zijn synchronisatiefunctie toen de Palm Pre hiermee werd uitgerust.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business