CBP onderzoekt datavergaring Google

Het College van Bescherming Persoonsgegevens (CBP) doet onderzoek naar de privacygevoelige informatie die Google heeft vastgeled voor zijn locatiedienst Street View.

Onder meer in Duitsland registreerde de camera-auto van Google, naast beelden voor Street View, privégegevens via draadloze netwerken, zoals e-mails en chatsessies. De totale omvang aan data is goed voor zo’n 600 gigabyte. De informatie werd per ongeluk verzonden via onbeveiligde netwerken wanneer de auto langsreed.

Vooronderzoek
Privacyinbreuk, meent het Openbaar Ministerie van Duitsland. Daarom heeft het een strafrechtelijk vooronderzoek ingesteld. Het CBP blijft niet achter en gaat de informatievergaring ook nader bekijken. Hiervoor zal het college samenwerken met vergelijkbare organisaties uit België, Spanje en Duitsland. In de Verenigde Staten is er al een eerste civiele rechtszaak geweest.

[related_article id=”158578″]

Foutje
Google heeft al laten weten dat het onopzettelijk privacygevoelige gegevens heeft opgeslagen en dat het zo geen informatie meer verzamelt. De vergaarde gegevens werden niet gebruikt en zullen worden vernietigd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business