Nieuws

Review: 2010 FIFA World Cup South Africa

Wie lang nog niet klaar is met FIFA 10 of liever zijn centjes aan FIFA 11 wil uitgeven, zullen we niet van het tegendeel proberen te overtuigen, ook al is deze Wereldbeker-editie zonder enige twijfel de beste voetbalgame van het moment.

[related_article id=”160734″] Weer beter – ietsje

Als we ons goed herinneren, hebben we in het najaar pas FIFA 10 gehad en verwachten we over nog geen half jaar al aflevering 11. Dat neemt niet weg dat de Wereldbeker het voetbalevenement van het jaar is. En daar hoort een game bij. Althans, volgens de makers toch. En de kans is groot dat miljoenen spelers het daar weer mee eens zullen zijn. FIFA 10 mag dan wel een kanshebber zijn voor de beste en meest volledige voetbalgame ooit, maar 2010 FIFA World Cup South Africa legt op haast elk front de lat weer net iets hoger.

Je krijgt de keuze uit 199 landenteams om jezelf mee te kwalificeren en vervolgens naar Zuid-Afrika te trekken. Voor de ambitieuze en (al dan niet) terecht teleurgestelde Belgische voetbalfan betekent dit alsnog een manier om met de Rode Duivels voor de hoogste eer te gaan. Kleinere, maar gevoelige verbeteringen zie je in het penaltysysteem, dat nu minder op geluk en meer op technisch kunnen gebaseerd is. Een ander voorbeeld is de doelman die deze keer minder enthousiast uitkomt om zich vervolgens door het te vaak misbruikte stiftballetje te laten verrassen. Ook online is de ambitie om het nog beter te doen merkbaar. Met meer opties, meer toernooien en de mogelijkheid om je eigen virtuele profspeler als aanvoerder van zijn team naar Zuid-Afrikaans succes te leiden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business