Test-Aankoop wil kostenlimiet voor mobiel internet

Consumentenwaakhond Test-Aankoop heeft aan de Europese Commissie gevraagd een maximumbedrag per megabyte voor dataverkeer in te voeren. Momenteel betalen Belgen daar woekerprijzen voor.

Test-Aankoop richt zich vooral op de tarieven voor buitenlands gebruik. Daar betaal je enorm veel voor: van 3 tot wel 16 euro per megabyte. In het binnenland lopen de prijzen van extra gebruik op tot 100 euro per gigabyte.

Maar ook het feit dat er in België nog altijd van extra gebruik sprake kan zijn, vindt de organisatie schandalig. Ze zegt dat België een van de laatste landen is met een downloadlimiet en vreest voor hetzelfde scenario wat betreft mobiel internet.

Prijzenplafond
Het is daarom dat de organisatie vraagt naar een kostenlimiet voor dataverkeer. De kosten per megabyte moeten dringend aan banden gelegd worden, net zoals dat bij belminuten en sms’jes al het geval is.

De Europese Unie voert in juli wel een maximumkostenbedrag in voor buitenlandse telefoniefacturen: 50 euro per maand, exclusief btw. Test-Aankoop vindt echter dat het daar niet bij mag blijven; ook dataroaming moet een prijzenplafond krijgen.

De organisatie raadt dataverkeer in het buitenland momenteel stellig af. Zij vindt ook dat datalimieten zo snel mogelijk moeten verdwijnen en acht de komst van een vierde operator broodnodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business