De Japanse politie heeft twee mannen gearresteerd in de zaak van het Kenzero-virus. Dat staat te lezen op de blog van Rik Ferguson, beveiligingsspecialist bij Trend Micro. Kenzero is een Japanse trojan die zich verspreidt op illegale P2P-netwerken en zich vermomt als het installatiescherm van een Hentai-game. Bij de ‘installatie’ worden enkele persoonlijke gegevens gevraagd, […]

Advertentie

De Japanse politie heeft twee mannen gearresteerd in de zaak van het Kenzero-virus. Dat staat te lezen op de blog van Rik Ferguson, beveiligingsspecialist bij Trend Micro.

Kenzero is een Japanse trojan die zich verspreidt op illegale P2P-netwerken en zich vermomt als het installatiescherm van een Hentai-game. Bij de ‘installatie’ worden enkele persoonlijke gegevens gevraagd, waarna het virus screenshots maakt van je surfgeschiedenis en die online zet.

De makers van Kenzero vroegen vervolgens geld om die informatie weer te verwijderen. En aan die praktijken is nu een einde gekomen, met de arrestatie van Oka Akira (27) en een minderjarige trawant wiens naam niet bekend is.

In Japan is het maken van malware niet strafbaar, maar de twee zijn aangehouden op verdenking van fraude. Volgens een Japanse krant heeft het pornovirus meer dan vijfduizend slachtoffers gemaakt.

Advertentie