China wil betere werkomstandigheden Foxconn

De Chinese overheid wil dat Foxconn betere werkomstandigheden invoert. Onlangs pleegden negen werknemers zelfmoord in deze fabriek.

De eis komt van de hoogste autoriteit van de provincie Guangdong, waar de zelfmoorden plaatsvonden. Dat schrijft de Wall Street Journal. Door de gebeurtenissen werden er internationaal vragen gesteld bij de omstandigheden waarin Chinese arbeiders werken.

Foxconn, ook bekend als Hon Hai Precision Manufacturing, is een van de grootste computerfabrikanten ter wereld. Onder meer Dell, HP, Sony, Microsoft en Apple laten hier hun producten maken. Het bedrijf telt meer dan zevenhonderdduizend werknemers.

Volgens de provinciale partijsecretaris wil de overheid samenwerken met Foxconn om preventieve maatregelen te nemen. Zo pleit hij voor meer ontspanningsactiviteiten en een betere communicatie tussen werknemer en werkgever. Ook moeten vakbonden in privébedrijven betere werkomstandigheden afdwingen volgens hem.

Foxconn zelf probeert intussen zijn imago te redden. Het bedrijf kondigde kort geleden aan dat arbeiders een loonsverhoging van twintig procent zouden krijgen. Ook werden er vorige week tientallen journalisten rondgeleid in de fabriek, om te benadrukken dat de computerbouwer goed zorgt voor zijn werknemers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business