China lanceert iPadkloon: iPed

Nog voor Nederland en België kan China al genieten van de iPad. Tenminste, als de bewoners blind zijn en het prijskaartje van 100 dollar niet verdacht vinden.

Dat China het niet zo nauw neemt met piraterij, maakte Microsofttopman Steve Ballmer vorige week nog duidelijk in Vietnam. Hij zei toen dat de communistische republiek erg laks optreedt tegen digitale diefstal en dat India een veel interessantere markt is.

China ontkende die stelling steevast en zei meer dan duizend maatregelen ingevoerd te hebben ter bescherming van intellectueel eigendom. Bizar, want inwoners van de stad Shenzhen kunnen sinds kort al een iPed kopen.

[related_article id=”158256″]

Specificaties
De iPed is zowel qua verpakking als ontwerp een duidelijke iPadkloon. Het verschil zit hem echter in de samenstelling. De kloon draait op Android OS, maar heeft slechts 128 MB geheugen en 16 GB opslagruimte.

Met dat weinige werkgeheugen is de iPed misschien wel tergend traag, de makers zijn dat zeker niet. De internationale iPadrelease is immers nog niet koud of er ligt al een kloon voor honderd dollar in de rekken.

Als je nog meer Chinese toptechnologie wil bewonderen, neem dan zeker eens een kijkje naar de ‘Chintendo Vii’.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business