Windows Live-applicaties vernieuwd

Microsoft heeft zijn gratis tools voor synchronisatie en foto- en videobeheer vernieuwd. De gratis fotobewerker krijgt gezichtsherkenning.

De nieuwe functies zitten in Windows Live Photo Gallery, Windows Live Movie Maker, Windows Live Mail en Windows Live Sync. Die laatste zal in de komende maanden in bèta gaan.

Windows Live Photo Gallery krijgt voortaan gezichtsherkenning en verbeterde tools om krassen of andere foutjes weg te werken. Tot nu toe werden gezichten al gedetecteerd, maar nu kan dus ook herkend worden wie er op een foto staat.

[related_article id=”161452″]

Betere groepsfoto’s
Een andere nieuwe functie moet groepsfoto’s verbeteren. Zo kan je van een groep meerdere foto’s nemen, om achteraf eenvoudig iemands gezicht te vervangen door een andere versie, mocht die persoon bijvoorbeeld zijn ogen net sluiten (zie foto).

Bijzonder leuk is dat wanneer je foto’s uit Photo Gallery uploadt naar Facebook en ze daar worden getagd, die tags meteen ook op je foto’s op de pc worden getoond. Alle software van Windows Live werkt op Windows Vista en 7, maar niet langer op Windows XP.

Live Sync
Voor de synchronisatiesoftware worden de bestaande programma’s samengevoegd met Live Mesh, dat alleen nog maar als een technical preview werd vrijgegeven. Met Windows Live Sync kunnen gebruikers een onbeperkt aantal bestanden via P2P delen, en dit zowel op pc als Mac. De online opslag (in de cloud) blijft wel beperkt tot twee gigabyte.

Met de software kunnen gebruikers kiezen welke mappen met welke computers worden gedeeld en welke van die bestanden bovendien in de cloud worden gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business