Windows Phone pas vijfde mobiel OS

Microsoftbaas Steve Ballmer heeft toegegeven dat zijn bedrijf slechts de nummer vijf is in mobiele besturingssystemen. De mobiele divisie heeft werk aan de winkel.

De Microsoft-topman deed de uitspraak toen hij samen met Microsofts hoofd softwarearchitectuur Ray Ozzie een interview gaf op de D8-conferentie in de VS.

De positie van Microsoft kwam ter sprake via het vertrek van Robbie Bach bij het bedrijf. Daardoor staat Ballmer min of meer zelf aan de leiding van Windows Phone 7, de opvolger van Windows Mobile.

[related_article id=”161452″]

Aanvankelijk deed Ballmer alsof er weinig aan de hand was, maar later in het gesprek maakte hij duidelijk dat hij beseft dat Microsoft achterop hinkt ten opzichte van andere mobiele spelers.

“We hadden een voorsprong en nu zijn we nummer vijf op de markt… We hebben een volledige cyclus gemist”, zegt Ballmer. Verder zegt hij dat er veranderingen zijn doorgevoerd bij het management van de Windows Phone-software.

Concurrentie
Over de concurrentie reageert Ballmer wisselend. Zo is hij zeer positief over BlackBerry en zelfs over Apple. “Komende vanaf nul enkele jaren geleden hebben ze het goed gedaan. (…) Mensen focussen op de applicaties, maar het is eigenlijk de browser die zich onderscheidt van andere.”

Ook Google krijgt in zekere zin een bevestiging van Ballmer. “Voor telefoons is Android een echte concurrent.” Voor toestellen met een groter scherm kan het volgens hem nog alle kanten uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business