Samsung-smartphone bevat malware

Exemplaren van Samsungs eerste smartphone met Wave, de S8500, bevatten een virus. De bijgeleverde microSD-kaart besmet je pc.

De Samsung S8500 is sinds kort in de Benelux te koop en is de eerste smartphone met Samsungs eigen mobiel besturingssysteem. Maar sommige exemplaren van het toestel bevatten een microSD-geheugenkaart met een virus.

Het gaat om het bestand slmsrv.exe, dat automatisch wordt opgestart wanneer de telefoon wordt verbonden met Windows en wanneer de autorunfunctie is ingeschakeld.

Zodra de pc geïnfecteerd is, wordt het programma inclusief het autorun.inf-bestand naar alle apparaten voor verwisselbare opslag gekopieerd. Het is nog onduidelijk welke schade het virus aanricht.

Volgens Seans Sullivan, beveiligingsadviseur van F-Secure, wordt het virus momenteel ‘in het wild’ gedetecteerd. Al benadrukt hij dat het maar in zeer beperkte mate opduikt.

Samsung bevestigt het probleem aan ZDNet UK, maar zegt dat het zich beperkt tot de microSD-kaarten van de Wavetelefoons die in Duitsland worden verkocht. Volgens het bedrijf is het probleem intussen opgelost en zijn de telefoons die nu in de winkel liggen veilig om te gebruiken.

Update 8 juni 2010, 15.50 uur:
Het gaat om de Samsung S8500 Wave met het besturingssysteem Bada. Wave is de naam van de telefoon en dus niet van het besturingssysteem.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business